Aktuelnosti

23

Danska / Vejle - U subotu 10.05.2014. godine u 18.00 sati održat će se Osnivačka skupština BNF-a za Dansku.
Skupštini će prisustvovati predstavnici BNF-a za Švedsku, Njemačku i Francusku. Predstavnici IZ u Danskoj, Zajednice sandžačke dijaspore i brojni ugledni Bošnjaci. 20

Bošnjačka nacionalna fondacija je uspješno realizirala prvi trodnevni edukativno-informativni seminar pod nazivom „Kampus bošnjačke omladine“ od 18 – 20. aprila 2014. god. u Sarajevu.

Na seminaru je učestvovalo 20 mladih Bošnjakinja koje su imale priliku razmijeniti iskustva iz najbližeg okruženja o nacionalnoj osviješćenosti mladih kao i usvajati znanja kroz predavanja koja su bitna za izgradnju bošnjačkog nacionalnog identiteta.
02
PRVI EDUKATIVNO-INFORMATIVNI SEMINAR “KAMPUS BOŠNJAČKE OMLADINE”

Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) organizira trodnevni edukativno-informativni seminar „Kampus bošnjačke omladine“ namijenjen bošnjačkoj omladini iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka, regiona i Dijaspore, koji će se održati od 18-20. april 2014. godine, u Sarajevu.

02
Uvaženi, predsjedniče Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić

Prateći dešavanja u Sarajevu, pored brojnih drugih nelogičnosti, ovih dana su posebno uočljive prozivke na račun Svjetskog bošnjačkog kongresa u vezi sa nedavnom izjavom akademika Muhameda Filipovića za novinsku agenciju „Srna“.
S obzirom na to da Vi akademika Filipovića poznajete bolje a i duže, činjenica je da su stavovi akademika Filipovića poznati i prije osnivanja SBK, dakle isti nisu nastali osnivanjem Kongresa i ostalih bošnjačkih nacionalnih institucija (BANU, BNF).


24

U nedjelju, 23. marta 2014. godine u Bijelom Polju je osnovan opštinski odbor Bošnjačke kulturne zajednice. Za predsjednika BKZ-a u Bijelom Polju izabran je Semir Hodžić.

23

22-23. marta 2014. godine u Prizrenu je održana Prva sjednica Savjeta BNF-a.

14

Jucer, 14. marta 2014. godine u danskom gradu Kolding održana je prezentacija Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Prezentaciji su prisustvovali Bošnjaci iz raznih krajeva Danske. Ovom prilikom je predsjednik BNF-a Hako Duljević govorio o nužnosti i značaju organiziranju Bošnjaka kroz nacionalne institucije.

bs → en
Bosniak
12
13. marta 2014. godine, Gost BRIEFING Zabranjeni forum TV PINK BH bio je predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević.
Povod gostovanja bila je izjava gosp. Duljevića u vezi sa protestima u Bosni i Hercegovini i mogućim političkim faktorima koji su utjecali ili direktno prouzrokovali iste.

10
Povodom osnivanja Odbora Bošnjačke nacionalne fondacije u Danskoj, dana 14. marta 2014. godine (petak) bit će upriličena promocija BNF-a u gradu Kolding sa početkom u 18.30 sati.
07

Shodno viziji, misiji i zacrtanim ciljevima Bošnjačka nacionalna fondacija je završila rekonstrukciju, adaptaciju i finalno opremila prostore za potrebe BOŠNJAČKIH NACIONALNIH INSTITUCIJA.26

Čast mi je obavijestiti Vas da su radovi na izgradnji Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici, zahvaljujući vrijednim Bošnjacima i vremenskim okolnostima koje su nam išle u prilog, došli do faze ukrovljenja.

U narednih nekoliko dana bit će montirana krovna konstrukcija ovog Centra.

06
Delegaciju predvodi predsjednik Fondacije Hako Duljević, a čine je gen. sekretar SBK, Tarik Kurbegović, predsjednik SABA-e Šefadil Ličina i predstavnik ZSD Nihat Bećirović.
28

Švicarska - Odbor BNF-a za Švicarsku je u nedjelju 26. januara 2014. godine održao prvu radnu sjednicu. Ovom prilikom su razmatrana sva važnija pitanja u pogledu početka djelovanja BNF a u Švicarskoj.

26
Imamo državu BiH, koju svi svojom jedinom maticom doživljavamo, ali to se ogleda uglavnom samo kroz naše emocije ili naš personalni dojam. Ona, uređena ovako kako jeste, nije u mogućnosti Bošnjacima u BiH osigurati adekvatan status i sigurnost, a posebno Bošnjacima izvan BiH, u Sandžaku, regionu i svijetu. Predugo smo ostali bez važnih institucija, odnosno svedeni samo na Islamsku zajednicu koja u svakom pogledu nama pripada, ali smo time po automatizmu svedeni na samo vjersku skupinu. Za ostatak intervjua kliknite na slijedeći link: Intervju Hako Duljevic
25
SrebrenicaBNFSrebrenica -  Kamen temeljac za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici postavljen je u mjesecu juli ove godine, a početak radova počeo je u augustu pod pokroviteljstvom Bošnjačke nacionalne fondacije.
Page 1 of 5First   Previous   [1]  2  3  4  5  Next   Last   

Video

Socijalne mreže