Aktuelnosti

27
Bošnjačka nacionalna fondacija svim muslimanima i muslimankama, prijateljima, članovima i simpatizerima u domovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori čestita Ramazanski bajram uz želju da bajramske dane provedu u 
miru, 
zdravlju, sreći i blagostanju.
25

dr.ceric-zeljeznopolje3

Maglaj, Željezno Polje   ̶   Nakon što je u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije iz Švicarske, Njemačke, Francuske i Švedske, podijeljena pomoć u vrijednosti od 100.000 KM za ugrožena područja Bosne i Hercegovine, danas je isporučena pomoć za stanovnike Željeznog Polja i Maglaja.07
Bošnjačka nacionalna fondacija je u period od 04 do 06 jula 2014. godine u Njemačkoj organizovala prezentacije projekata “Virtuelni muzej genocida nad Bošnjacima” i dokumentarni film “Andrić – inspirator genocida?” autora mr. Fatmira Alispahića i prof. dr. Selme Rizvić.

Delegaciju BNF-a su činili Hako Duljević, predsjednik BNF-a, Muhamed Mahmutović, književnik i novinar i van. prof. dr Selma Rizvić, koautor projekata.

27

BNFHD

Ramazan je šansa da popravimo sebe, postanemo pošteniji i iskreniji. Neka to bude nas najbolji motiv da za sve pronađemo snage i volje, da nadvladamo svoj nefs, i probleme koji nas okružuju. Neka nam sloga bude prvi pokretač u svemu, a blagost jedini način pristupu ljudima.


23
U jednodnevnoj posjeti Sarajevu, 20 polaznica Škole Kurˋana Časnog iz Prijepolja su imale čast obići nacionalne institucije BANU, SBK i BNF. Pored obilaska prostorija i upoznavanja sa programom rada ove tri institucije, gostima je bilo upriličenio predavanje na temu „Post s aspekta medicine“ koje je održala apsolventica medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Emina Selimović.
20
U organizaciji Bošnjačkog kulturnog centra „Selam“ (Bielefeld), Bošnjačka nacionalna fondacija će 4. jula 2014. godine sa početkom u 22.00 sata, predstaviti projekte “Virtuelni muzej genocida nad Bošnjacima” i “Andrić – inspirator genocida?”, autora mr. Fatmira Alispahića i prof. dr. Selme Rizvić.
31
31. maja 2014. godine u Sarajevu je održana Druga sjednica Savjeta Bošnjačke nacionalne fondacije.
31
U organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije iz Švicarske, Njemačke, Francuske i Švedske, prikupljeno je pomoći u vrijednosti od 100.000 KM, i ista je 30. maja 2014. podijeljena građanima Maglaja, Doboja i Žepča.
27
Bošnjačka nacionalna fondacija apelira svim donatorima, da svoje priloge uručuju, isključivo `narodu u ruke`, bez posredovanja bilo koje ustanove, a posebno ne vršiti predaju u tzv. centralne magacine. U nekim zemljama EU, a na poziv Islamske zajednice, određene su lokacije za prikupljanje pomoći. Te lokacije, su posjetili mnogi dobri ljudi, te obezbijedili potrebnu pomoć, međutim problem je način i sredstva kojim će se obezbijediti transport prikupljene pomoći.
25
Željezno Polje, 24. maj 2014.

U saradnji sa Centrom za humanitarni rad „Hajrat“ iz Novog Pazara, Mešihatom Islamske zajednice u Srbiji i Udruženjem raseljenih i socijalno ugroženih lica “Istina” iz Sarajeva, Bošnjačka nacionalna fondacija je koordinacijom uspjela ugroženim stanovnicima Željeznog Polja pomoći da napokon dobiju pomoć ...

19
Nakon razornih poplava u Bosni i Hercegovini, te obilaska terena prilikom kojeg je ustanovljeno da su brojna naselja nastradala, stanovništvo evakuirano i privremeno smješteno u školama, kasarnama i džamijama, putne komunikacije su prekinute, a prema izvještaju kriznih štabova gradova poplavama zahvaćenih klizišta su još uvijek aktivna, 19. maja 2014. godine je sazvana vanredna sjednica Upravnog odbora Bošnjačke nacionalne fondacije na kojoj su doneseni zaključci na kojima će se zasnivati dalje aktivnosti BNF-a
15
Bošnjačka nacionalna fondacija je u proteklom periodu uspješno realizirala projekat seminara “Kampus bošnjačke omladine”.
12

Poštovani gospodine Hako Duljević,

Obraćam se Vama, jer nažalost ne postoje drugi koji bi razmislili o ovome što imam kazati. Jedno je sigurno a to je da Vi nećete ostati ravnodušni...


11
Danska – U subotu, 10.05.2014 godine u danskom gradu Vejle održana je Izborna skupština Bošnjačke nacionalne fondacije.
05
Na fakultetu za Informacije i medije u Amsterdamu, Majda Rustemagić privodi kraju diplomski rad na temu: “Koje komunikacijske metode i marketinška sredstva Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) treba primijeniti kako bi potencijalne donatore i sponzore zainteresirala da daju svoj doprinos u realizaciji projekta "Bosnica" i na taj način ostvarila svoj cilj.
Page 1 of 6First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  Next   Last   

Video


Socijalne mreže

.